Information för dig som letar advokat i Stockholm

Hur hittar man egentligen en bra advokat i Stockholm? Allt sedan onlinebaserade jurister blivit allt vanligare, har det blivit ännu viktigare att veta vart man ska vända sig om man vill ha advokater som inte bara kan ge rättslig rådgivning, utan också ta sig an konkreta fall i en domstol. 

Vad är en advokat?

Många tror felaktigt att en advokat är någon som läst juridik. Visst, man måste ha studerat juridik för att bli advokat, men det krävs mer än så. Att vara jurist är inte en skyddad titel i Sverige. Det kan vem som helst välja att titulera sig som. Däremot för att titulera sig advokat, behöver man vara upptagen i advokatsamfundet. Det krävs minst 3 års yrkesvana samt att man avlagt advokatexamen för att få kalla sig advokat.

Om du letar efter advokat i Stockholm med omnejd, bör du alltså leta efter just advokater och inte jurister i allmänhet. Det finns många advokatbyråer i Sverige. Vill du ha en bra advokat i Stockholm så bör du vända dig till Advokatlaget. Dom är verksamma över hela Stockholm och har mottagningskontor i Järfälla. 

Advokat i Stockholm för företagare

Som företagare har man ofta speciella utmaningar när det gäller juridik. Nystartade bolag behöver ta fram korrekta avtal, dels mot sina kunder, men också anställningsavtal. Dessutom är det viktigt att ha välskrivna aktieägaravtal på plats, för att reda ut förhållandet mellan flera aktieägare. 

Har det uppstått en tvist mellan er och en kund eller en leverantör? Det händer ibland att dessa tvister går till domstol och då är det extremt viktigt att ha en advokat vid sin sida som har erfarenhet och kunskap på området. 

Advokat i Stockholm inom familjerätt

Familjerätt är ett brett område och innefattar mycket mer än skilsmässor. Många använder sig av advokater för att förebygga tvister. Man kan till exempel upprätta samboavtal, för att tydliggöra vem som äger vad och hur man ska dela upp ett bohag om man väljer att flytta isär. Men det kan också handla om att ta fram testamenten och äktenskapsförord. Ibland händer det dock att vårdnadstvister uppstår. Då är det av yttersta vikt att man anlitar en erfaren och duktig advokat, som kan ta till vara på ens egna intressen och på ett professionellt sätt företräda en i rättssalen.

Här ser vi en trend, där mindre seriösa juristbyråer, baserade online, erbjuder sina tjänster till familjer med pågående vårdnadstvister. Resultatet blir inte alltid så bra, i alla fall inte för en av parterna. Anlita istället en riktig advokatbyrå med advokater i Stockholm som är proffs inom det här området. 

Information för dig som letar advokat i Stockholm
Rulla till toppen