Totalrenovering höjer värdet på bostaden

totalrenovering Stockholm

Funderar du på att sälja er bostad? Den som bor i äldre hus vet att om inte huset, radhuset eller bostadsrätten inte är renoverad på länge, sjunker snabbt i pris. Så ska du sälja huset är en totalrenovering kanske något som ni bör fundera på innan en försäljning. Med ROT-avdraget på som mest 50 000 kronor/år eller som mest 1/3 av totalsumman, så får du ner priset för en totalrenovering.

Badrumsrenovering

Många ser till att renovera badrum innan en försäljning. Vet man om att badrummen inte är renoverade på länge kan fundera på att göra det igen. Köpare tittar just ofta på statusen på badrum när de funderar på ett hus-, radhus eller bostadsrättsförsäljning. De vet nämligen om att det kan vara bökigt att renovera badrum och de ser framför sig stora kostnader som de inte dessutom vill lägga på kostnaden för att köpa hela huset, och fastigheten. Då är det lättare att fatta ett positivt beslut om att köpa fastigheten om de vet att det nyss har gjorts en badrumsrenovering.

Köksrenovering

På liknande sätt är det också med kök i äldre hus. Ett nyrenoverat kök blir genast mycket mer attraktivt för bostadsspekulanter om de också kan räkna med att det äldre huset har ett nyrenoverat kök. Även köksrenoveringar tenderar att kosta en hel del, och även om det är en engångskostnad för din del, så tänker husköparen på att förutom betala priset för huset, också ska lägga resurser på att renovera köket. Det kan göra att många spekulanter drar sig ur en potentiell husaffär. Och ju fler spekulanter som är intresserad av huset, desto mer ökar budet på huset. Så att renovera kök är heller ingen dum idé.

Totalrenovering

Är det så att även resten av huset behöver en totalrenovering så är det bästa som du kan göra för att höja värdet på huset inför en försäljning. Detta trots att ni inte ska bo kvar i huset så kan en totalrenovering göra så att värdet och budet på fastigheten går upp. En genomgripande totalrenovering innebär för de flesta familjer att de kan bo i huset många år innan en renovering behövs. Det räknar spekulanter med. Det billigaste är ju om du kan genomföra totalrenoveringen själv. På så sätt pressar du ner priset på totalrenoveringen. Men om du inte är van vid renoveringar är det bättre att anlita proffsiga hantverkare som gör det åt dig. Lycka till!

Totalrenovering höjer värdet på bostaden
Rulla till toppen